Cemex.se

Arbeta med cement

Cement kan användas av allt från stora industrier till privatpersoner som gör mindre inredningsdetaljer.

Cementerad konst är det senaste inom konstvärlden

cement konst

Cement har funnits sedan 1800-talet. Den har använts till många olika områden. Framför allt byggen och grunder där stora tunga konstruktioner skall stå stadigt.

Man kan bygga småhus, skyskrapor, uppfarter, parkeringshus och egentligen vad du vill. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Detta kom två unga konstnärer på när de skulle skapa en skulptur i gips. De tyckte då att hållfastheten på gipset var för dålig och att ytan inte blev tillräckligt slät.

De började i stället testa att göra samma skulptur fast använda cement. Resultatet blev häpnadsväckande bra.

Nu använder de båda konstnärerna bara cement när skapar konst där man vill uppnå hög hållfasthet och släta ytor. Detta är nu något som många artister och konstnärer använder sig av i sitt skapande.

Vad består cement av?

Beståndsdelarna i cement är huvudsakligen kalksten och lera som hettas upp i en ugn och sedan reagerar med vatten för att hårdna. Cement är en viktig del i murbruk och betong.

Cement och betong i hemmet!

I hemmen kan man hitta många platser där cement är med som en del i husets uppbyggnad, möblemang, köksbänkar och trädgårdsytor.

Vi hade en kund som gjorde en ram till en speciell poster i cement, den lär hålla ett tag! Vi har kvar formen så vill ni beställa cement-ramar är det bara att höra av er, posters i korrekt storlek finner ni bland annat på posteryard.se.

Man kan skapa vackra sittbänkar, sängstommar, golv och mycket mer med hjälp av cement. Cements betydelse för den snabba tillväxten och byggnationen i världen är enorm och har möjliggjort snabba och säkra byggnationer.

Det är först nu på senare tid som cementproduktionen inte riktigt hinner med efterfrågan då det blivit väldigt populärt att använda cement.